“Ні зразків, ні скарги”: скандал з купівлею м’яса у Ланівцях коментує Держпродспоживслужба

Фото: Ірина Поліщук

На Лановеччині виник скандал через купівлю м’яса. Як повідомила у мережі Фейсбук Ірина Поліщук, товар придбала на ринку райцентру, а коли прийшла додому і розрізала м’ясо, то побачила там черв’яків. Жінка зазначає, що це вже не перший подібний випадок.

“Вибачте за таке повідомлення, але мовчати немає сил. Сьогодні 12.07.20р. На ринку на гуртовні де м’ясо-молочні продукти при вході з правої сторони за першим столом було куплено м’ясо з сюрпризом. Ці люди вже не перший раз таке роблять – як не з глистами, то взагалі не свіже продають. Мене єдине цікавить чи хтось перевіряє пе, що привозять продавці?”, – написала у своєму дописі Ірина Поліщук.

На інформацію щодо можливої торгівлі неякісними продуктами харчування на ринку краю відреагували в Головному управлінні Держпродспоживслужби Тернопільщини. Працівнки установи встановили, хто реалізував свинину, прізвища лікаря, який видав ветиринарну довідку та спеціаліста, який провів ветеринарно-санітарну експертизу туші тварини. Окрім цього в службі повідомили, що Ірині Поліщук було рекомендовано написати скаргу та надати зразки м’яса, придбаного нею на ринку Лановець. Жінка відмовилася, скарги не подавала, а товар, мовляв, викинула.

“В соціальних мережах допису Ірини Поліщук про купівлю неякісного м’яса на агропродовольчому ринку м. Ланівці відомо, що свинину реалізовував ФОП Гончарук Севастіян Миколайович. Останній надав пояснення, тварина, що належить Скакун Н.М., поступила на забій з супровідним ветеринарним документом, ветеринарна довідка №998742 видана завідувачем Іванковецької ДВМ Стасюком В.З. Ветеринарно-санітарну експертизу туші та продуктів забою провів спеціаліст Збаразької МЛДПСС Боднар В.Б. (експертний висновок №3 від 12.07.2020р.).

Спеціалісти управління в приватних повідомленнях запропонували власниці допису звернутися до Лановецького районного управління зі скаргою про порушення її прав як споживача. Жінка повідомила, що вона відмовляється подавати скаргу, а м’ясо викинула. Надати зразки м’яса на дослідження та контактну інформацію відмовилась. Будь-яких інших звернень щодо купівлі 12.07.2020 року неякісного м’яса на агропродовольчому ринку м. Ланівці до управління не надходило”, – повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Як повідомила Ірина Поліщук, вона справді відмовилася від написання скарги. Мовляв, інформацію про неякісне м’ясо розмістила в соцмережі не для того, щоб нашкодити підприємцям, а щоб попередити покупців і попрохати їх бути уважнішими при поході на ринки.

“Так, дійсно, я відмовилася від заяви, бо доказів в мене немає – чеків не видають, а таке м’ясо ніхто не хотів тримати в будинку.  І в слові “наклеп” я також не бачу ніякого виходу – я не підприємець, щоб хотіти усунути конкурента. І вигоди з цього я також не хочу ні від кого. Я поділилася з людьми своєю ситуацією, щоб люди були уважнішими”, – зазначила Ірина Поліщук.

Читайте також: Особливі діти: неймовірна історія Іванка Дичковського з Шумська.

Exit mobile version