Захиснику з Тернопільщини Василю Мармусу просять присвоїти звання Героя України (Петиція)

Присвоїти почесне звання “Герой України” (посмертно) з удостоєнням ордена «Золота Зірка» просять українському музиканту, актору, військовослужбовцю, солдату 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України Василю Володимировичу Мармусу. Станом на 09:30 8 березня є 2138 голосів з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося 90 днів. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/220094-еп.

Василь Мармус народився 26 квітня 1992 року в місті Чорткові Тернопільської області, у сім’ї відомого українського дисидента, керівника «Росохацької групи» Володимира Мармуса.

Навчався в Чортківській музичній школі та загальноосвітній школі № 5. Закінчив Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

Був мультиінструменталістом, учасником гурту «Октава». Автор музики до низки пісень та кліпів. Член Тернопільської кінокомісії (2021). Зіграв роль енкаведиста в національному неігровому фільмі «Марія» (2021), – йдеться у повідомленні.
Фото: з вільних джерел

Чоловік був активним учасником Революції гідності. Проявив особисті мужність і героїзм при виконанні військового обов’язку.

Загинув 11 вересня 2022 року в селі Осколі на Харківщині. Похований 15 вересня 2022 року на Алеї Героїв Ягільницького кладовища м. Чорткова. Залишилися батьки, дружина, донечка, брат.

У 2022 році присвоєно звання “Почесний громадянин міста Чорткова”, а у 2023 році посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. У черні того ж року Чортківській мистецькій школі присвоєно його ім’я, а 4 вересня на фасаді навчального закладу відкрили пам’ятний барельєф.

Фото: з вільних джерел

28 жовтня 2023 року під час шостого фестивалю кіно та дерев «Сад пам’яті» у селі Бережниці Верховинського району посаджено іменний дуб.

Читайте також: Поранені тернопільські захисники продовжують отримувати по 10000 гривень на лікування та реабілітацію – Сергій Надал

Exit mobile version