Жителям Тернопільщини перерахують пенсії: кому і на скільки збільшать виплати

Фото ілюстративне

З 1 березня 2024 року в Україні, зокрема і Тернопільській області, провели перерахунки пенсійних виплат. Середній розмір підвищення становить 200,52 грн. Про це Файному місту повідомив заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Тернопільській області Володимир Івахов.

За словами Володимира Івахова, підвищать розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Їхня пенсія буде більшою у зв’язку зі збільшенням показника середньої заробітної плати. Також збільшать рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

Слід зазначити, що розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії не може бути меншим за 100 гривень та більшим за 1500 грн.

Крім того, зростуть і мінімальні пенсійні виплати для осіб, які втратили працездатність по інвалідності та у зв’язку із втратою годувальника. Також доплатять надбавки до пенсії за особливі заслуги згідно з Законом України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”. Варто зазначити, що мінімальний розмір пенсійної виплати з цієї дати не може бути нижчим, ніж 2093 гривня. Відповідно, збільшено максимальний розмір пенсій до 2361 гривні.

Виплати для пенсіонерів старше 70 років

Також будуть далі виплачуватись щомісячні компенсаційні виплати для пенсіонерів віком старше 70 років, які встановлюються, якщо розмір пенсії таких осіб не досягає 10340,35 грн:

«Військові» пенсії з інвалідністю

Варто зазначити, щомісячна державна адресна допомога особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, яка надається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року  № 656 “Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій”,  з 1 березня 2024 року встановлена у фіксованому розмірі, а саме в осіб з інвалідністю внаслідок війни:

Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься у виплатний період березня – з 4 по 25 число місяця. Усі перерахунки пенсійних виплат проведені в автоматизованому режимі без додаткових звернень до органів Пенсійного фонду.

Читайте також: Поранені тернопільські захисники продовжують отримувати по 10000 гривень на лікування та реабілітацію – Сергій Надал

Автор: Анна Янко

Exit mobile version