Не могла дихати та їсти: американські хірурги прооперували немовля з Тернопільщини (Фото)

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Американські хірурги прооперували однорічну пацієнтку з Тернопільщини. Вікуся народилася із розщілиною губи та невеличкою деформацією вушка. Скорегувати цю ваду раніше наші лікарі не могли, бо спершу мали вирішили проблему, яка загрожувала життю немовляти. Дівчинка також народилася з атрезією стравоходу — це вроджена вада розвитку, під час якої орган поділений на кілька сегментів, що не зʼєднані між собою. Про це пише Файне місто з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Як йдеться у повідомленні, новонароджена не могла дихати та їсти. Хірурги змогли виправити цю патологію в тепер уже спільно з американськими колегами взялися скорегувати вроджену ваду обличчя. Лікарі зʼєднали кутики губ дівчинки та виконали пластику вушка. Операція минула добре. Коли Вікторія виросте, їй потрібно буде виконати ще одне втручання — на щелепі.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Приїзд наших американських колег — це не лише крок. Це стрибок у розвитку пластичної хірургії вроджених вад обличчя у дітей. Цього разу нашій американсько-українській команді вдалося не лише прооперувати 20 пацієнтів, а й передати найсучасніший досвід таких операцій лікарям-інтернам, які також зовсім скоро зможуть виконувати навіть найскладніші втручання дітям, — підсумовує візит Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії Лікарні Святого Миколая Першого медобʼєднання Львова.
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Нагадаємо, раніше ми писали, що американські та львівські хірурги зробили складну операцію 3-місячному хлопчику з Тернопільщини. Михайло мав складну розщілину губи. 

Більше: Хірурги зробили складну операцію 3-місячному хлопчику з Тернопільщини (Фото)

Exit mobile version