Жителя Кременця підозрюють у незаконному будівництві на території собору

Миколаївський собор. Фото з мережі Інтернет

На Тернопільщині чоловіка підозрюють у самовільному зведенні будинку на території собору. Таке будівництво вважається незаконним, оскільки ділянка, де воно велось, належить до земель історико-культурного призначення. Кременчанину загрожує позбавлення волі на строк до трьох років, – пише “Файне місто” із посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Підозрюваний – житель райцентру, 1963 року народження. У ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний ще 2011 року здійснив самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель.

У результаті протиправних дій на площі 0,5 га було збудовано житловий будинок площею 98 метрів квадратних. Ділянка, на якій було здійснено незаконне будівництво, належить до земель історико-культурного призначення, – йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що підозрюваний, будучи неналежним користувачем земельної ділянки, у 2017 році здійснив реконструкцію існуючої на території собору крамниці з проведенням добудови внаслідок чого частиною сходової було зайнято земельну ділянку, що належить до культурної спадщини.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.197-1 КК України – самовільне будівництво будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Читайте також: Збив дівчину на пішохідному переході та втік: тернопільські патрульні розшукали порушника

Exit mobile version