Тернопільські захисники можуть отримати часткову грошову компенсацію на житло

Тернопільська міська рада відшкодує захисникам і захисницям перший внесок по іпотечному кредиту на житло за державною програмою «єОселя». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Отримати відшкодування суми першого внеску по іпотечному кредиту (20%) можуть тернопільські службовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

Хто може отримати компенсацію?

Право на компенсацію мають:

Розмір компенсації становить суму початкового внеску у розмірі, що не перевищує 20% від фактичної вартості житла (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.08.2022 № 856 «Деякі питання забезпечення приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія» доступного іпотечного кредитування громадян України»).

Які документи потрібні для отримання компенсації

Для отримання грошової компенсації треба подати заяву після укладання договору купівлі-продажу житла та договору іпотечного кредитування в межах програми «є-Оселя» у відділ звернень громадян Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 6) з такими документами:

Якщо посвідчення учасника бойових дій видане до 24 лютого 2022 року додається  довідка, що підтверджує безпосередню участь у бойових діях у зв’язку  з військовою агресією Російської Федерації проти України  з 24 лютого 2022 року.

Додамо, витрати пов’язані з оформленням, позичальник сплачує самостійно. Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціальної політики – відділі по роботі з ветеранами війни та іншими пільговими категоріями за адресою вул. Миколи Лисенка, 8.

Читайте також: У Тернополі розпочнеться обов’язкова електронна реєстрація для майбутніх першокласників

Exit mobile version