Понад 100 кажанів знайшла тернополянка у себе на балконі (Відео)

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Протягом останніх років у зимовий період почастішали випадки перетину людей з кажанами. Фахівці припускають, що одна з можливих причин такого явища – сучасні кліматичні колізії. Про це пише Файне місто з посиланням на НПП «Дністровський каньйон».

У грудні минулого року під час ремонту балкону у Тернополі жінка знайшла колонію вечірниць дозірних чисельністю 120 особин. Господиня житла пані Олена акуратно переклала звірят у картонний ящик і своїм коштом привезла їх до Заліщиків.

При огляді було встановлено, що вечірниці мають достатню вагу для зимівлі, тому їх перевели у стан гібернації (зимового сну). При плановому огляді та зважуванні виявлені ослаблені тваринки, яких потрібно догодовувати, щоб вони успішно продовжили «зимовий сон». Основну вагу у справі порятунку цих червонокнижних, корисних для людини, звірят взяла на себе Тетяна Микитюк – молодша наукова співробітниця Парку, – йдеться у повідомленні заповідника.

Подібно як і вечірниці, до національного природнього парку потрапив і пергач пізній. Його передала пані Наталія також із Тернополя. Він також зараз перебуває на догодовуванні.

У повідомленні також зазначили, що коли настане надійне тепло, орієнтовно у квітні, кажанів випустять у природне середовище.

Читайте також: У Тернополі собака 2 дні просидів у автомобілі

Exit mobile version