На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку Герою Ігорю Сенчаку (Фото)

Фото: Теребовлянська міська рада

Днями в селі Підгайчики Теребовлянської громади відкрили меморіальну дошку воїну Ігорю Сенчаку. Він загинув у жовтні 2023 року на Запоріжжі. Про це пише Файне місто з посиланням на Теребовлянську міську раду.

Пам’ятний знак відкрили 23 лютого. Дошку встановили та освятили на фасаді Підгайчицької ЗОШ І-ІІ ступенів, випускником якої є полеглий захисник.

Віддати шану захисникові прийшли рідні, учні й педагоги закладу, представники влади та небайдужі мешканці Підгайчиків.

Ігор Сенчак до того, як пішов на війну, працював будівельником. Їздив на заробітки в Польщу. В 1996 році одружився. З дружиною Валентиною виховали двох чудових синів. Встиг чоловік одружити старшого сина, та не встиг потримати онуків на руках, — розповідають у міській раді про життя загиблого Героя.

21 травня 2022 року його мобілізували на військову службу. Був водієм реактивного артилерійського взводу. Загинув захисник 10 жовтня 2023 року у Запорізькій області. Йому назавжди залишиться 49 років. В полеглого Героя залишилися батьки, дружина, двоє дорослих синів та онука Юстина. Дівчинка народилася, коли чоловік перебував у зоні бойових дій.

Телефонуючи з фронту додому, Ігор завжди говорив, що у нього все добре. Він був веселим, сміливим, добрим, — згадують бійця в повідомленні.

Співчуваємо рідним захисника. Вічна пам’ять Герою!

Читайте також: Захисника з Тернопільщини нагородили нагрудним знаком “Хрест Доблесті”

Exit mobile version