На Тернопільщині запрацював перший ЦНАП для людей з порушенням слуху (Фото)

Фото: ТОВА

ЦНАП в місті Чортків облаштували новим обладнанням. Воно дасть змогу отримувати адміністративні послуги людям з порушеннями слуху та зору. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Нове обладнання забезпечить можливість отримати безбар’єрний доступ до всіх адміністративних послуг більшій категорії людей. Зокрема йдеться про:

Як зазначають в ОВА, технічне обладнання для забезпечення доступного та комфортного обслуговування населення громади, зокрема людей з інвалідністю передали в рамках проєкту ПРООН /SIDA “Посилене партнерство для сталого відновлення”.

Крім того, у ЦНАПі працюватиме послуга перекладу жестовою мовою. Через відеозв’язок, в онлайн-режимі сурдоперекладач може здійснити переклад жестовою мовою і пояснити працівникам, за якою послугою прийшла людина з порушенням слуху.

Протестували нове обладнання люди з сенсорними порушеннями одразу ж. Серед перших користувачів — Валентина Костюк. Жінка переїхала на Тернопільщину з Бахмута після повномасштабного вторгення. Вона вперше змогла самостійно скористатись послугами ЦНАПу.

Читайте також: У Тернополі обладнали чотири “звукові” світлофори 

Exit mobile version