Тернопільські поліцейські затримали раніше судимого грабіжника

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Правоохоронці затримали 40-річного тернополянина, підозрюваного в пограбуванні. Після вчинення злочину чоловік втік до Київської області та переховувався там від слідства. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Наприкінці січня до співробітників поліції надійшло повідомлення від жителя обласного центру про те, що його пограбували. Потерпілий розповів, що коли він ввечері повертався додому, то ззаду до нього підбіг невідомий. Грабіжник вирвав з рук чоловіка телефон, в чохлі якого була банківська картка.

Поліцейські встановили, що до злочину причетний 40-річний житель Тернополя, який загалом більше 18 років провів у місцях позбавлення волі. Як з’ясувалося, зловмисник наприкінці минулого року вийшов із в’язниці та перебував під домашнім арештом.

Розшукали грабіжника у Київській області. Там він переховувався від правоохоронців.

Також слідчі з’ясували, що порушник причетний ще до двох злочинів – крадіжки майже 25 тисяч гривень з банківської картки чоловіка, якого він пограбував, та шахрайства.

На автовокзалі у Тернополі зловмисник шляхом обману заволодів грошима жителя Тернопільщини, який поповнював свій мобільний рахунок. Аферист підійшов до нього зі звинуваченнями, що він розрахувався фальшивими купюрами. Відтак сказав, що потрібно перевірити справжність банкнот. Потерпілий погодився. Вони разом пішли до обмінника. Шахрай взяв у чоловіка 2500 гривень та сказав йому зачекати. Після чого зник з його коштами, — розповідають про злодіяння грабіжника в Нацполіції.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 4 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 357 (викрадення документів). Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Залишив мертву маму у валізі: тернопільські поліцейські оголосили підозру чоловіку

Exit mobile version