Полеглому захиснику з Тернопільщини просять присвоїти звання «Герой України» (посмертно)

Фото: Трибухівська сільська рада

Звання «Герой України» (посмертно) просять присвоїти старшому солдату Степану Березніцькому з Тернопільщини. Воїн загинув під час наступальних дій на Донеччині. Про це пише Файне місто з посиланням на електронну петицію до Президента України №22/217374-еп.

Степан народився у селі Трибухівці, проживав у селі Джурин Чортківського району. Ще у 2014-му став на захист України від російського загарбника в час антитерористичної операції. Згодом демобілізувався. Пізніше поїхав на заробітки закордон.

Одразу після початку повномасштабного вторгнення повернувся із-за закордону та записався до лав тероборони, у складі якої і вирушив на фронт. Його зарахували до 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини А7167. Займав посаду командира 3 стрілецького відділення. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та витісняв ворога з населених пунктів в Сумській, Полтавській та Донецькій областях.

Життя воїна обірвалось на Донеччині

Загинув Степан Березніцький 11 вересня 2022 року під час проведення зведеним підрозділом наступальних (штурмових) дій на напрямку Івано-Дарʼївка – Спірне в ході зачистки н.п. Спірне Донецької області. Васлідок ворожого артилерійського вогню отримав смертельні поранення.

Як зазначили у Трибухівській сільській раді, 2022 року Степану виповнилося лише 33 роки. Сиротами залишилися маленькі донечка Аня та син Богдан, молодою вдовою дружина Світлана. Ніколи більше не обіймуть сина мама Анна і тато Іван. Не запитає поради у брата брат Василь.  У пам’яті односельчан він назавжди залишиться cправжнім патріотом, вірним другом, люблячим сином, батьком та чоловіком. Поховали Степана у селі Джурин, де він проживав із сім’єю.

Степан Іванович з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Добрим словом про мужнього Степана згадують усі хто його знав та зокрема побратими, котрі чисельно приїхали на похорон, навіть дехто будучи пораненим.
Саме завдяки таким людям як Степан ми сьогодні маємо можливість спокійно жити під блакитним небом та розмовляти рідною мовою. Березніцький Степан Іванович – справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди, – йдеться у тексті петиції.

Від імені дружини, дітей та батьків Президента просять присвоїти Степану Березніцькому звання Героя України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка».

Станом на 11 годину 21 лютого петиція набрала 18526 голосів з 25000 необхідних. Підтримати ініціативу можна ще протягом 71 дня.

Підписати петицію можна, перейшовши за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/217374?fbclid=IwAR1348oGRMvFiFIZR4va1X59LyrDP8y04SVKwT3gdDGD1pC-seHMFzggD7o.

Читайте також: Нові стели на Алеї пам’яті освятили в Ланівцях (Фото)

Exit mobile version