На Тернопільщині відкрили пам’ятні дошки захисникам Богдану Тленюку і Юрію Гринівецькому (Фото)

Фото: Роман Полікровський

Меморіальні таблиці двом полеглим захисникам, випускникам-друзям Богдану Тленюку і Юрію Гринівецькому встановили у фоє Стриївського ліцею. Про це пише Файне місто з посиланням на міського голову Збаража Романа Полікровського.

Фото: Роман Полікровський

Освятив пам’ятні таблиці місцевий парох отець Тарасій. Матері загиблих воїнів не стримували сліз, знімаючи з таблиць полотна, учні з тремтінням у голосах читали вірші про ненависну війну та співали журливих пісень.

Фото: Роман Полікровський

Вчителі та однокласники загиблих Героїв з повагою і теплом згадували молодих земляків. Кожен із воїнів був особливим, мав власний погляд на світ, але об’єднувала їх любов до спорту, до України.

Фото: Роман Полікровський

Богдану 19 лютого мало б виповнитись 38 років. Він був залюбленим у спорт, організував у селі облаштування тренажерного залу для молоді і сам тренував хлопців та дівчат. Встиг взяти участь в АТО, з початком повномасштабного вторгнення росіян пішов на фронт. Служив сапером-мінометником. Загинув 4 липня 2023 року на Донеччині.

Дружина Богдана Світлана Тленюк після похорону чоловіка дізналась, що вагітна двійнею. 
Більше: Не встиг дізнатись, що стане татом: дружина Героя з Тернопільщини розповіла, що чекає на двійню

Лише на кілька місяців пережив його 33-річний Юрій Гринівецький, чиє яскраве життя обірвалось внаслідок осколкового поранення на Луганщині. Був дуже доброю і принциповою людиною, що найбільше любив справедливість і чесність, зазначив міський голова Збаража.

Фото: Роман Полікровський

Вічна пам’ять Героям!

Читайте також: На Тернопільщині орден полеглого захисника вручили матері (Фото)

Фото: Роман Полікровський
Exit mobile version