На фронті загинув військовий Роман Кулик з Тернопільщини (Фото)

Фотоколаж: Файне місто

Вчергове Тернопільщину сколихнула жахлива звістка. На війні загинув реконструктор Роман Кулик з Чорткова. Він потрапив під ворожий обстріл. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Роман служив водієм-електриком відділення збору та обробки інформації взводу безпілотних авіаційних комплексів батареї управління та артилерійської розвідки у 81 окремій аеромобільній бригаді. Загинув 14 лютого під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області. Захиснику був 51 рік.

Напевно, Кулика Романа без перебільшення знало усе місто. Завжди простий, завжди відкритий, завжди справжній – такий, який є. Людина, яка багато років віддавала усього себе, будучи волонтером та підтримуючи українське військо. А потім прийшов його час взяти у руки зброю… — згадують про Романа у Чортківській міській раді.

Ще нещодавно приїздив по дрони до Тернополя

Ще нещодавно Роман приїздив до Тернополя. Про це місцевому онлайн-виданню “ПРО те.ua” розповіла сестра захисника Наталія Буграк.

У п’ятницю, дев’ятого лютого Роман приїздив до Тернополя. Дуже тішився, що отримав дрони від міського голови  Сергія Надала. Надіслав мені спільне фото з паном Сергієм. Увечері  ще раз зателефонував, коли вже був у поїзді. Казав, що купив два квитки – собі і на дрони. Додав, що до Краматорська  їде сам у вагоні. Ми ще жартували про це. Поки був зв’язок, то говорили про все на світі, — пригадує жінка.
Фото: ТМР

Наталія каже, що вони з братом були дуже близькими. Загибель рідної людини стала для неї шоком. Каже, що коли брат Романа Святослав повідомив страшну новину, то спочатку не повірила в це.

Я взяла телефон і набирала його номер. Була впевнена, що він відповість, як завжди, скаже: «Привіт, сестричко». Та абонент поза зоною досяжності, — каже Наталія.

Сестра Героя розповідає, що у них була традиція. Коли Роман приїздив, вона готувала йому деруни і каву. Як уже їхав на фронт, робила йому ще одну каву в дорогу.

Не вірю, мені не вкладається в голові, що він загинув. Учора я весь день подумки з ним сварилася. Поки їхала машиною з Вишнівця до Кременця, виказала все, що хотіла. Говорила: «Як ти міг? Ти не мав права. Ти мені обіцяв. Як ти міг загинути, Ромку? Скажи щось. Приснися. Прийди, привидься».  А коли приїхала  додому, то насмажила дерунів, — поділилась жінка.

Дату та час зустрічі Героя у Чорткові повідомлять у міській раді додатково згодом.

Щиро співчуваємо рідним, близьким та всім, хто знав Романа. Вічна та світла пам’ять Герою!

Читайте також: Ворог забрав життя 23-річного Ігоря Сокальського з Тернопільщини

Exit mobile version