На Тернопільщині діє заборона на вилов щуки

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Відповідно до нових Правил любительського рибальства, з 15 лютого по 31 березня 2024 року включно у Тернопільській області діє заборона на вилов щуки звичайної. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський рибоохоронний патруль.

Як йдеться у повідомленні, цю заборону ввели, щоб забезпечити охорону щуки звичайної під час її міграції та відтворення, збільшити її запаси на водоймах у районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області.

Водночас звертаємо увагу, що за незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. За кожен незаконно добутий екземпляр порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 468 грн, – зазначили у патрулі.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію»: (0352) 52 – 00 – 22 та (097) 427- 85- 95

Нагадаємо, що в області також діє заборона вилову риби на зимувальних ямах. Вона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Читайте також: У Тернополі ремонтуватимуть дороги на 21 вулиці (Адреси)

Exit mobile version