«Мобільна бібліотека для військових»: у Тернополі діє благодійна акція

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

Благодійна акція «Мобільна бібліотека для військових» діє другий рік поспіль у Тернопільській міській центральній бібліотеці. Директорка бібліотеки Оксана Лехіцька розповіла Файному місту, як можна допомогти нашим військовим, яку літературу вони потребують та куди можна віднести книги, аби подарувати захисникам.

Як розповіло директорка, тернопільські бібліотекарі долучилися до збору літератури для військових за ініціативою громадських організацій. Головна мета – підтримати моральний і психологічний стан наших воїнів, які перебувають у цей момент на лікуванні у шпиталях Тернополя.

Ми долучилися до цієї акції минулого року, що називалася «Військо читає». Перш за все дізнавалися, яка література до вподоби нашим захисникам. Запити були на різні жанри книг і навіть на українські казки. Мабуть, бракувало нашим хлопцям чогось такого доброго й позитивного. Далі вже просили тернополян поділитися літературою, звісно, лише українськомовною, – розповідає бібліотекарка Оксана.

За словами пані Оксани, цього року розробили проєкт «Мобільна бібліотека для військових». Він дещо відрізняється від попереднього. Крім літератури, що постійно перебуватиме у шпиталях, будуть приносити ще й певні книги на прохання військових.

Головне – це контактувати з нашими хлопцями та знати їхні вподобання щодо книг. У цьому випадку нам допоможуть лікарі та медичні працівники, так як, у нас є можливість бути у військових шпиталях, – стверджує бібліотекарка.
Директорка Тернопільської міської центральної бібліотеки Оксана Лехіцька // Фото: Файне місто

Що не рекомендують приносити тернополянам

Не рекомендується приносити російськомовні видання. Це наша перша й головна вимога щодо збору книг, адже ми вичищаємо фонди російськомовної літератури, намагаємося поступово списати всі книги, які були видані у країні агресора, – зазначає пані Оксана.

У бібліотеці також діє благодійна акція «Подаруй книгу для воїна»

Зараз у бібліотеці також триває благодійна акція «Подаруй книгу для воїна». Усі охочі можуть долучитися до такої благодійності й потішити наших захисників подарованими книгами. Акція триватиме до 14 лютого. Література може бути різних жанрів: художня, наукова, публіцистика, фантастика та інше.

Головна мета акції – поповнити фонди мобільної бібліотеки у шпиталі й інших медичних закладах, де наразі є стелажі й полиці з нашою літературою. Книги можна принести у будь-яку філію Тернопільської центральної міської бібліотеки. Різноманітні листівки й малюнки також дозволяються, це лише підіймає настрій захисникам, – каже бібліотекарка.

Наостанок пані Оксана додала, що книги користуються широким попитом серед наших військових. Захисники радо зустрічають і тішаться книгам та запитують про наступний візит. Навіть одна подарована книга може допомогти нашим військовим.

Читайте також: У Чорткові передали на потреби ЗСУ майже 30 000 гривень

Автор: Анна Янко

Exit mobile version