У Тернополі перевіряють стан укриттів міста

Фото: ТМР

У Тернополі спеціальна комісія розпочала чергову щоквартальну перевірку укриттів, сховищ та інших захисних споруд. Перевіряють загальний експлуатаційний стан та доступність до них. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

До складу комісії, яка перевіряє укриття, входять працівники структурних підрозділів ДСНС, поліції та управління надзвичайних ситуацій Тернопільської міської ради.

Сьогодні, 9 лютого, міський голова Сергій Надал спільно із представниками комісії оглянули та перевірили стан укриття у приміщенні Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму, що на вул. Галицькій.

Упродовж лютого будуть перевірені усі наявні укриття та захисні споруди, які є на мапі Тернополя. Комісія має обстежити приміщення на предмет готовності та чи були враховані й усунені попередні зауваження,  –  розповідає Сергій Надал. 

Розпочали огляд укриття у приміщенні училища сфери та послуг. Воно вміщає понад 450 осіб, де можуть за потреби перебувати як студенти, так і мешканці навколишніх будинків. За словами міського голови, приміщення повністю готове та є все необхідне для перебування людей.

У міськраді нагадують, що укриття, які є в школах та вищих професійних училищах під час сигналу оповіщення «Повітряна тривога» доступні лише для учасників навчального процесу. Користуватися ними населення може тільки у визначені години, зокрема, з 18:00 год по 08:00 год.

Наразі у Тернополі є 27 сховищ, 26 протирадіаційних укриттів, 203 найпростіших укриттів, 10 мобільних спеціалізованих укриттів поблизу зупинок громадського транспорту. Можна також скористатися укриттями, що розташовані у 38 закладах торгівлі та ресторанного харчування.

Знайти усі захисні споруди, які є у місті, можна на інтерактивній карті або у додатку «е-Тернопіль» (для iOS та для Android), де інформація постійно оновлюється.

Читайте також: Реорганізація ще одного педіатричоного відділення у Тернополі: кому потрібно поновити декларації 

Exit mobile version