Двом воїнам посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області»

Фото: ТОР

Під час засідання сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання розглянули питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно військовим з Тернопільщини. Відтак, звання присвоїли двом полеглим захисникам. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну раду.

В облраді повідомляють, що дане рішення депутати прийняли одноголосно. Звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно присвоїли:

Назар Мялікгулиєв народився 9 жовтня 1990 року у селі Кобиловолоках, що на Теребовлянщині. Вперше на фронт потрапив у 2014 році. Загинув військовий 23 червня 2022 року на східному напрямку оборони під час виконання бойового завдання. У Назара залишилась дружина та троє дітей.
Більше: Любив і боровся за Україну до останнього подиху: на війні загинув активіст-військовий Назар Мялікгулиєв (Фото)

Андрій Теребій народився 28 жовтня 1991 року в місті Тернополі. Від 2014 – учасник АТО. Був учасником громадського руху ветеранів та волонтерів «Захисти Україну» та громадської організації «Res_Publica. Брати по Зброї». Загинув 4 квітня 2022 року в боях за місто Рубіжне Луганської області.
Більше: “Справжній воїн, надійний побратим. Серце розривається”: на Луганщині загинув військовий з Тернополя

Довідка

Почесний громадянин Тернопільської області — обласна відзнака Тернопільської області, якою відзначаються громадяни за вагомий особистий внесок у розвиток Тернопільщини в різних галузях. Зокрема, економіки, науки, освіти, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, відродження та примноження надбань національної культури, створення матеріальних і духовних цінностей, миротворчу, доброчинну діяльність, бойову звитягу, мужність і відвагу при рятування людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха.

Удостоєний звання почесного громадянина нагороджується нагрудним знаком «Почесний громадянин Тернопільської області», йому вручається відповідне посвідчення, а також виплачується разова грошова винагорода у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

Читайте також: Родина загиблого захисника з Тернопільщини отримала Сертифікат на житло

Exit mobile version