У Тернополі судитимуть чоловіків за вимагання 35 000 доларів США

Фото: поліція Тернопільщини

Двоє жителів Тернополя опинилися на лаві підсудних. Їх обвинувачують у вимаганні чужого майна та незаконному заволодінні автомобілем. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Нагадаємо, за даними слідства, тернополянка позичила у чоловіків 14 000 доларів США, але повернути кошти вчасно не змогла. Чоловіки спочатку погодилися почекати, а потім змінили своє рішення. Зловмисники з погрозами почали вимагати у неї повернути їм значно більшу суму неіснуючого боргу – 35 000 доларів США. Щоби змусити потерпілу сплатити кошти, відібрали її автомобіль.

Фото: поліція Тернопільщини

Знешкодили діяльність вимагачів правоохоронці. Поліцейські затримали зловмисників під час отримання грошей від потерпілої. У ході проведення санкціонованих обшуків вилучили у них гроші та ключі від автівки потерпілої, а також встановили місцезнаходження транспортного засобу.

Фото: поліція Тернопільщини

Фігурантам оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 (вимагання)та ч.2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Станом на 5 лютого слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону завершили досудове розслідування відносно учасників угруповання та скерували обвинувальний акт до суду. Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Жителя Тернопільщини госпіталізували до лікарні з опіками 

Exit mobile version