Майже 10 тисяч доларів вимагав тернополянин за допомогу в незаконному перетині кордону (Відео/Фото)

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Правоохоронці викрили та припинили незаконну схему перетину кордону. До її організації був причетний 34-річний житель Тернополя. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

У ході документування протиправної діяльності встановили, що тернополянин за грошову винагороду обіцяв допомогти безперешкодно перетнути державний кордон військовозобов’язаному чоловіку. Свої послуги оцінив у 9 700 доларів США. За ці кошти чоловіка мали довезти автомобілем майже до самого кордону у Закарпатській області. Опісля той мав у визначеному місці перейти україно-словацький кордон.

Правоохоронці затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання грошей від «клієнта».

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Тепер порушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності затриманого до скоєння аналогічних злочинів та встановлення інших осіб до організації кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Тернополянин сидітиме за ґратами за конфлікт з поліцейським

Exit mobile version