На Тернопільщині викрили чергову групу, яка переправляла військовозобовязаних за кордон (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

Тернопільські правоохоронці викрили діяльність нелегальної групи, що допомагала чоловікам перетинати кордон. Слідство встановило, що 48 військовозобов’язаних осіб не повернулися в Україну після виїзду. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Фото: поліція Тернопільщини

Відомо, що один з учасників – житель обласного центру, є засновником громадської організації й саме це сприяло доступу до системи перетину кордону. Його спільниками стали ще двоє осіб – тернополянин та житель Івано-Франківської області.

Фото: поліція Тернопільщини

Зі слів начальника відділу міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області Олександра Буняка, у ході реалізації матеріалів кримінального провадження встановили і довели, що 48 осіб, з числа тих, дані котрих були внесені в систему «Шлях» за поданням громадської організації не повернулися в Україну після перетину кордону. Усі вони значилися, як водії, що мали здійснювати вантажні автомобільні перевезення гуманітарної допомоги. Оперативні заходи щодо незаконного перетину кордону іншими особами, котрим сприяли тріо зловмисників, тривають.

Фото: поліція Тернопільщини

У межах кримінального провадження провели 12 санкціонованих обшуків. Серед вилученого – документація громадської організації, транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерна техніка.

Фото: поліція Тернопільщини

Усім трьом учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Майже 30 000 гривень вкрали шахраї у тернополянина

Exit mobile version