Мешканець Тернополя створив фейкову організацію для ухилення від мобілізації (Фото)

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Тернопільські правоохоронці викрили організатора фейкового органу місцевого самоврядування. Він видавав фальшиві військові квитки для уникнення мобілізації. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність жителя Тернополя. Чоловік називав себе прибічником так званого «народовладдя». Він створив фейкову організацію — альтернативний “орган місцевого самоврядування”, виготовив для неї печатку та інші необхідну документацію. Своїм однодумцям правопорушник видавав фальшиві військові квитки від імені організації. Підробки було важко відрізнити від оригіналу, адже зовні вони були схожі на справжні військово-облікові документи. Завдяки цьому підробні документи використовували для ухилення від мобілізації.

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи, пов’язані з діяльністю незаконно створеної організації. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: На Тернопільщині викрили злочинців, які виготовляли фальшиві документи для ухилянтів (Фото)

Exit mobile version