Збаражчина в останню путь провела військового Михайла Старошевського (Фото)

Фото: Збаразька міська рада

Вчора, 30 січня, збаражани попрощалися з полеглим захисником Михайлом Старошевським. Він загинув, обороняючи Україну від ворога у Нью-Йорку Донецької області. Про це пише Файне місто з посиланням на Збаразьку міську раду.

Михайлу було 26 років. Він помер у лікарні міста Костянтинівка від множинних осколкових поранень.
Більше: Від поранень в лікарні помер захисник зі Збаража

Попрощатися та віддати шану захиснику прийшли сотні мешканців громади, рідні бійця, представники влади та духовенства. Впродовж двох днів з Героєм прощалися у церкві Христового Воскресіння Збаража.

До того, як стати на захист Батьківщини, Михайло працював за кордоном. Звідти він повернувся у 2019 році. Опісля вступив на контрактну службу у 24-у окрему механізовану бригаду імені Короля Данила. Успішно оволодів необхідними навичками, мріяв стати офіцером. Розпочав службу у піхотних військах, обороняв Попасну, що на Луганщині. Під час боїв мав поранення, але після реабілітації повернувся у стрій.

За період служби захисник отримав низку нагород. Зокрема, за героїзм і мужність він нагороджений медалями «Операція об’єднаних сил. За звитягу та вірність», «Захиснику Вітчизни», нагрудним знаком «Хрест хоробрих». Ставши командиром відділення першого взводу протитанкових ракетних комплексів, брав участь в обороні Лисичанська, Соледару, Торецька, у визволенні Херсона, стояв на обороні Бахмута, за що нагороджений медаллю «За оборону Бахмута».

ЗІ сльозами на очах мешканці громади згадували його юні роки, навчання у першій міській школі, у місцевому коледжі, його добру і чесну, веселу натуру, притаманну правдивим хоробрим людям. А з портрета дивились на них його усміхнені очі, ніби підбадьорюючи: будьте мужні, не здавайтесь, я надихатиму вас із Небес, вестиму за собою, як Пастер. «Пастер» – це був його позивний…— пишуть на сторінці міської ради.

Співчуваємо рідним з приводу непоправної втрати. Низький уклін та вічна пам’ять Герою!

Читайте також: На фронті загинув військовий Ігор Федорчак з Тернополя

Exit mobile version