У Чорткові ліцей отримає додаткове приміщення після 5-ти років перемовин

Фото: Чортківська міська рада

На Тернопільщині у Чорткові приміщення колишнього дитсадка №4 повернули у власність громади. Ним тепер користуватиметься ліцей №1 ім. М. Шашкевича. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Приміщення знаходиться по вул. Лесі України поруч із інфекційним відділенням Чортківської лікарні. Ще у 90-х роках його віддали Тернопільській обласній раді під відкриття одного із навчальних закладів. З того часу кілька освітніх закладів користуватись будівлею. Проте протягом останніх років приміщення пустували.

Протягом п’яти років керівництво Чортківської міської ради разом із депутатами Тернопільської обласної ради, які представляють Чортківщину, вели активні перемовини із керівництвом області. Вони наполягали, що це приміщення необхідно передати громаді для потреб ліцею №1 ім. М. Шашкевича. Тепер його нарешті повернули у власність Чортківської міської ради.

Чортківський ліцей №1 ім. М. Шашкевича є одним з найбільш популярних закладів загальної середньої освіти у місті. Наявних приміщень не вистачає для того, щоб створити якісні умови для навчання всім охочим, деяким дітям доводиться навчатись у підвалі та маленьких кабінетах, – зазначили у міській раді.

Ця будівля потребує ремонту, але у міськраді запевняють, що працюватимуть над залученням коштів з інших бюджетів.

Читайте також: Терміново здати кров для поранених захисників просять тернополян 

Exit mobile version