Маленька волонтерка з Тернопільщини виготовляє сухі страви для військових (Фото)

Фото: газета "Голос Лановеччини"

Поліна Нагорнюк з Ланівців від початку повномасштабного вторгнення допомагає військовим. Дівчинка ліпить печиво, скручує енергетичні батончики та розфасовує сухі страви разом із дорослими. Про це пише Файне місто з посиланням на сайт газети “Голос Лановеччини”.

Маленькій волонтерці було 5 років, коли почалось повномасштабне вторгнення. Тоді її мама першою в громаді ініціювала приготування сухих страв для військових.

На основі досвіду інших кулінарів, Іванна розробила власний рецепт борщу із сушених овочів і м’яса. В березні 2022 року провела майстер-клас для бажаючих приєднатися до такого виду допомоги військовим. До проведення майстер-класу Іванна з наймолодшою, п’ятирічною, донькою Поліною готувалися вдома. Дитина, як та губка, вбирала в свою свідомість всі мамині поради, за всім спостерігала та охоче бралася допомагати, — пишуть в газеті.
Фото: газета “Голос Лановеччини”

Упродовж двох років Полінка і самостійно закручувала рогалики, і власноруч ліпила печиво, скручувала енергетичні батончики, нарізала етикетки. Самостійно вдома розфасовувала по пакетиках сухі страви, допомагала чистити і нарізати овочі. Разом з мамою готувала солодощі і продавала на ярмарку.

Сьогодні Полінці сім, і вона добре вчиться у школі. Каже, що любить малювати, а ще математику, письмо та інформатику. Її художню творчість та малюнки інших дітей дівчата з команди “Бандерівський борщ по-лановецьки” розкладають в коробки з сухими стравами та відправляють на передову.

Я хочу, щоб хлопці не гинули на війні, щоб не були голодні і щоб Україна перемогла, — таке бажання було в Полінки два роки тому й залишилось до сьогодні.

Малеча не задумується над тим, що волонтерить по-дорослому. Вважає, що вона просто помагає мамі.

Читайте також: Тернополян запрошують на передсвятковий забіг «Закохані у біг»

Exit mobile version