Нацгвардійцю Олександру Данилюку з Тернополя просять присвоїти звання Героя України

Почесне звання Героя України (посмертно) просять присвоїти військовослужбовцю, старшому сержанту Національної гвардії України Олександру Данилюку. Про це пише Файне місто з посиланням на електронну петицію до Президента України №22/216134-еп.

Олександр народився 15 жовтня 1992 року у Тернополі. В 2013 році його призвали на військову службу. На прикінці строкової служби у 2014 році військова частина, в якій служив Олександр, була захоплена в полон російськими терористами в Донецьку. Після 10 днів полону він повернувся додому.

Невдовзі захисник підписав контракт з Нацгвардією на 3 роки і залишився служити вірою і правдою своїй країні. З початком повномаштабного російського вторгнення, Олександр одразу пішов захищати свою Батьківщину, залишивши вдома дружину і ще зовсім маленького 3 річного сина.

Я йду захищати, щоб всі інші могли спати спокійно, – сказав Олександр, відправляючись з дому 26 лютого 2022 року.

Нацгвардієць загинув 6 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання в н.п Урожайне Волноваського району Донецької області.
Разом із побратимами він потрапив під сильний обстріл, в результаті якого Олександр і його друг та побратим Андрій Петльований загинули.

19 вересня з Олександром прощалися у Тернополі. Поховали його на Микулинецькому кладовищі.
Більше: У Тернополі попрощалися із захисником Олександром Данилюком (Відео)

Станом на 15-ту годину 21 січня петиція набрала 6295 голосів з 25000 необхідних. Збір триватиме ще 86 днів. Доєднатись до ініціативи і підписати петицію можна ЗА ПОСИЛАННЯМ ТУТ.

Читайте також: Тернопіль провів в останню путь захисника Михайла Фаріона (Фото/Відео)

Exit mobile version