У Тернополі діятиме програма підтримки ментального здоров’я працівників ДСНС (Фото)

Фото: Психологічна служба ГУ ДСНС України у Тернопільській області

У Тернополі розпочали роботу з втілення проєкту “Пункт психологічних практик” в групі піротехніків. Він передбачає профілактику вигорання рятувальників і формування звички піклуватися про ментальне здоров’я. Про це пише Файне місто з посиланням на Психологічну службу ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Днями відбулося перше заняття в групі. Загалом проєкт передбачає тренінги із забезпечення психологічної стійкості й підтримки належного стану ментального та психічного здоров’я.

Під час першого заняття працювали над підтримкою ментального здоров’я особового складу, розвитком психологічних вмінь та знань.

На початку заняття провели коротеньку психоедукацію щодо особливостей роботи людського організму при гострому та хронічному стресі та зосередилися на виконанні практичних технік: метод ” Ключ” Хасайя Алієва, “Граундинг”, техніки для нормалізації сну, “Усвідомлене смакування напоєм”, — йдеться у повідомленні.

На завершення застосували техніку “Безпечне місце”. Вона допомогла у формуванні стану безпеки та використання ресурсу безсвідомого. Таким чином “перезавантажили” нервову систему хлопців, що повернулися з ротації, допомогли відновити душевно-фізичну рівновагу.

Читайте також: По 10 000 гривень отримають понад сотня тернопільських захисників

Exit mobile version