Співробітник Тернопільського ТЦК допомагав уникати призову за гроші (Фото)

Фото: Нацполіція Тернопільської області

У Тернополі оперативники СБУ викрили військовослужбовця об’єднаного міського ТЦК, який вимагав хабар за сприяння в уникненні призову до лав ЗСУ. Він обіцяв надати відстрочку у зв’язку зі вступом в коледж. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

За даними слідства, інструктор відділення рекрутингу обіцяв вирішити питання про постановку 26-річного місцевого жителя на військовий облік та надати йому відстрочку від призову під час мобілізації у зв’язку із вступом у коледж. Співробітник військкомату оцінив свої послуги у 1500 доларів США.

Для того, щоб під час зарахування призовника у навчальний заклад не виникло перешкод, до схеми зловмисник залучив колишню працівницю коледжу. Вона, використовуючи свої зв’язки, допомогла “клієнтові” поступити на платну форму навчання.

Оперативники СБУ задокументували отримання військовослужбовцем першої частини неправомірної вигоди – 500 доларів США за видачу призовнику посвідчення про приписку до призовної дільниці. На підставі зібраних доказів інструктору центра комплектування повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, — повідомляють в поліції

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Заходи з викриття та документування злочину здійснювали співробітники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції та під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: У Тернополі судитимуть зловмисників, які організували бізнес на ухилянтах (Фото)

Exit mobile version