Понад 600 дітей на Тернопільщині не захищені від туберкульозу

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині 87% немовлят отримали щеплення БЦЖ в пологовому будинку. Станом на 1 грудня 2023 року в області 634 дитини не захищені від туберкульозу. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський ОЦКПХ.

У лікарнях Тернопільської, Збаразької та Підволочиської громад розповідатимуть про важливість вакцинації БЦЖ. В такий спосіб Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб хоче привернути увагу майбутніх батьків до проблеми поширення захворюваності на туберкульоз та його профілактики, адже інфікуватися ним можна будь-де.

Немовлята та малюки до двох років мають підвищений ризик розвитку туберкульозного менінгіту і розсіяних (дисемінованих) форм туберкульозу, з якими пов’язаний високий рівень смертності. Суттєво знижує ризик розвитку таких проявів щеплення вакциною (БЦЖ) – зазначила керівниця проєкту Харченко Наталія. – Зважаючи на поширення вірусу та постійну загрозу захворюваності серед населення, вакцинація залишається однією з найефективніших стратегій профілактики захворювань.

Щоб привернути увагу майбутніх батьків до проблеми поширення захворюваності на туберкульоз та його профілактики, Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб розпочинає проєкт «Наші діти мають право на захист». В його межах проведуть роз’яснювальні роботи з майбутніми батьками задля збільшення їхньої обізнаності щодо вакцинації, що сприятиме зростанню кількості вакцинованих дітей та дорослих. Діятиме він протягом трьох місяців у трьох громадах нашого регіону – Тернопільській, Збаразькій та Підволочиській.

Читайте також: Тернопільський батальйон отримав авто швидкої допомоги від працівників міської ради

Exit mobile version