Тернопільські лікарі врятували жінку з надмірною вагою

Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги провели операцію жінці, вага якої становила 180 кг. Пацієнтці зробили SLEEVE-резекцію шлунка. Про це пише Файне місто з посиланням на КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

За допомогою до медиків звернулась 50-річна Надія. Впродовж 10 років вона хворіла аліментарно-конституційним ожирінням. Самостійні спроби схуднути за допомогою дієт та спорту не давали бажаного результату, тож вага жінки сягнула позначки 180 кг. На момент обстеження індекс маси тіла пацієнтки становив 54.6 кг/м2, що у двічі перевищувало норму.

Проведені ретельні обстеження підтвердили наявність супутніх патологій, таких як жовчекамʼяна хвороба та набута пупкова кільцева кила. З урахуванням високого рівня кваліфікації та наявності сучасного обладнання, пацієнтці було запропоновано провести симультанне оперативне втручання всього через 3 проколи, а саме SLEEVE-резекцію шлунка, лапароскопічну холецистектомію та герніопластику пупкової грижі, — йдеться у дописі лікарні.

Операція пройшла успішно, а післяопераційний період пройшов без ускладнень. Пацієнтку в задовільному стані виписали зі стаціонару додому.

Довідка

SLEEVE-резекція шлунка — це новітня складна методика, суть якої полягає у видаленні більшої частини шлунка, де відбувається вироблення гормонів голоду. В результаті чого пацієнт більше не в змозі приймати їжу в колишніх обʼємах, а насичення приходить значно швидше.

Читайте також: Тернопільські лікарі вперше провели трансплантацію рогівки ока 

Exit mobile version