Змішували напої у ванній: судитимуть трьох організаторів підпільного алкоцеху на Тернопільщині (Відео/Фото)

Фото: Офіс Генерального прокурора

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох організаторів нелегального бізнесу – підпільного алкогольного цеху. Про це пише Файне місто з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Обвинувачені на Тернопільщині облаштували нелегальний цех з виготовлення алкогольних напоїв. Виготовляли алкогольну продукцію в антисанітарних умовах, технологічні процеси не відповідали державним стандартам.

Для змішування компонентів вони використовували звичайну ванну, де відбувався «технологічний процес». Далі алкогольну суміш зливали у бочки, а потім розфасовували у скляну тару, закуплену у пунктах вторинної сировини.Окремі приміщення ангара учасники процесу використовували для виготовлення продукції, зберігання сировини тари та готової продукції, — повідомляють в Офісі Генпрокурора.

У Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомляють, що за добу ділки могли виготовити до 1000 пляшок «алкоголю». Місячний прибуток організаторів нелегального бізнесу міг сягати одного мільйона гривень.

Пляшки маркували підробленими марками акцизного податку. Продавали готову продукцію гуртовими та роздрібними партіями в невеликі магазини роздрібної торгівлі, заклади громадського харчування та через інтернет-магазини. В асортименті були горілка, коньяк, віскі, ром тощо під логотипами українського та іноземного виробників.

В ході обшуків правоохоронці вилучили 7000 пляшок готової «алкогольної» продукції, ще 2000 літрів «алкоголю» у бочках, чорнові записи, склотару, 500 пачок цигарок без марок акцизного податку, 12 000 марок акцизного податку з ознаками підробки, 125 порожніх бочок по 200 літрів кожна та три вантажні автомобілі, які транспортували фальсифікат. Відповідно до рішення Печерського районного суду міста Києва вилучені під час обшуку вантажні автомобілі передано на потреби Збройних Сил України.

“Бізнесменам” інкримінують вчинення кримінальних правопорушень з кваліфікуючою ознакою «у складі організованої групи», передбачених ч. 3 ст. 199 (придбання та зберігання з метою використання при продажу товарів марок акцизного збору), ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2, ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв) Кримінального кодексу України. Тож їм загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням усієї незаконної продукції та обладнання для її створення.

Читайте також: Жінка вкрала в куми понад 2 мільйони гривень у Кременці

Exit mobile version