На Тернопільщині скажений кіт поранив жінку та дитину

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

У Кременецькому районі кіт подряпав 8-річну дитину та її матір. Через день тварина померла. Під час розтину тварини фахівці виявили в неї сказ. Про це пише Файне місто з посиланням на ZAXID.NET.

Цей випадок підтвердили у ДСНС Тернопільщини. Відомо, що домашній кіт в переддень Нового року подряпав 8-річну дитину, а на наступний день — 52-річну жінку. Офіційно випадок сказу домашньої тварини в Кременецькому районі підтвердили 10 січня.

Постраждалі отримали подряпини за місцем свого проживання – в будинку на вул. Старого Детюка в місті Кременець. Тварина дитину подряпала по голову. Жінка отримала подряпини лівої гомілки. Наступного дня кіт помер. Його труп місцеві жителі відправили на експертизу», – повідомили в ДСНС Тернопільщини.

В Тернопільській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провели розтин тварини та вірусологічне дослідження. За результатом лабораторної експертизи, у відібраному матеріалі спеціалісти виявили збудник сказу.

Постраждалим одразу назначили лікування. Дитину та жінку госпіталізували в Кременецьку опорну лікарню. Там медики надають їм комплекс профілактичних щеплень від сказу. 5 січня також засідала надзвичайна протиепізоотична комісія при Кременецькій міській раді. Вулицю Старого Детюка, де мешкають потерпілі, та прилеглі території в Кременці визначили карантинною зоною.Відтак, спеціалісти обстежили усіх домашніх тварин з визначеної території та провели їм щеплення.

Читайте також: Вилов тварин у Тернополі: поліція відреагувала на скандальну заяву (Фото/Відео)

Exit mobile version