У лікарні в Тернополі створять центр досконалості (Фото)

Фото: ТОВА

Відділення реабілітації Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні стане центром досконалості. Відповідний меморандум підписали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко спільно з представниками медзакладу. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

В ОВА зазначили, що медзаклад стане осередком передових методик надання реабілітаційної допомоги, а також навчальною базою для багатьох фахівців із мультидисциплінарних реабілітаційних команд.

Робота центру досконалості допоможе підвищити рівень знань фахівців із реабілітації та викорінити довготривалі традиції використання застарілих або недоказових методів відновлення людини. Команди, які пройшли навчання, зможуть ефективно працювати з комплексними станами здоров’я, спричиненими війною, та розвинуть навички якісної і продуктивної комунікації з пацієнтами, — йдеться у повідомленні.

Під час підписання меморандуму міністр охорони здоров’я зазначив, що всього в Україні буде створено 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня у шести різних областях.

Фото: ТОВА

Вони охоплюють:

Основною метою формування центрів досконалості є створення близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення.

Всі послуги з реабілітації безоплатні та повністю покриваються НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій. Кожен пацієнт, в залежності від важкості травми, може отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів впродовж року.

Читайте також: Інноваційне лікування онкології: Тернопільщина отримає лінійний прискорювач 

Exit mobile version