Термінової допомоги потребує дружина полоненого захисника Маріуполя

Дружина полоненого захисника Маріуполя Оксана Фотікова потребує термінової допомоги. У травні 2023 року в жінки виявили ущільнення в грудях. Після деяких обстежень та гістології їй поставили страшний діагноз – рак, інвазивна карцинома лівої грудної залози (потрійно – негативний тип раку (III Б стадія). Жінка працює в КБУ «Музична школа №2 м. Чернівців», на даний час знаходиться на лікарняному. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Як йдеться у повідомленні мерії, цей тип раку потребує довготривалого лікування. Оксана мужньо пройшла 10 хіміотерапій, але їх виявилося недостатньо.

Необхідне особливе лікування: дороговартісна імунотерапія препаратом «Кітруда» (два флакони по 100 мл на один курс, які містять по 100 мг Пембролізумабу). На превеликий жаль, «Кітруда» не закуповується державою для лікування онкохворих, тому її потрібно купувати власними силами, – йдеться у повідомленні.

Щоб хоч якось собі допомогти, Оксана стала учасницею програми підтримки пацієнтів «Ключ надії». Купуючи один флакон препарату «Кітруда» за повну вартість, другий флакон препарату дають за 1 грн. Один курс імунотерапії з препаратом «Кітруда» буде обходитися в 82 000 грн, а для проходження повного курсу лікування потрібно – 1 394 000 грн. Для жінки це непідйомна сума.

Фото: Чортківська міська рада

На сьогоднішній день Оксані потрібно пройти 17 курсів імунотерапії з інтервалом в 21 день. Другий курс протипухлинної терапії, який буде включати імунотерапію, запланований на 17 січня 2024 року.

РЕКВІЗИТИ

Читайте також: Сина захисника з Тернополя врятували за допомогою робота-хірурга (Фото)

Exit mobile version