Розрахунок за обіди «Карткою тернополянина»: як у школах працює оновлена система (Відео)

Фото з відкрих джерел

З 8 січня у школах Тернополя запрацювала автоматизована система обліку пільгового харчування. Це дозволяє дітям пільгових категорій отримувати безкоштовний обід за допомогою «Карти тернополянина», пише Файне місто. 

Як розповів директор тернопільської школи-ліцей №6 ім. Н. Яремчука Олександр Остапчук, оплата за харчування здійснюється через валідатори.

У нас валідатори працюють уже 2 роки, але не всі діти мали «Картки тернополянина». Оскільки сьогодні перший день, то ми наразі не знаємо, чи точно всі діти мають ці картки, але зараз ми бачимо, що всі діти прийшли з картками і розрахунок проводиться через валідатори, – зазначив керівник навчального закладу.

Також Олександра Остапчук розповів, що робити дітям, які ще не мають або загубили свою «Картку тернополянина».

Якщо дитина забула картку або загубила її, то ми маємо службову пільгову картку, яка дозволяє провести облік оплати за харчування в тих дітей, які не можуть предʼявити картку, а потім ми бачимо реальну кількість дітей, які так прохарчувалися, – зазначив директор школи.

Нагадаємо, безкоштовне харчування у закладах освіти за допомогою «Карти тернополянина» доступне для дітей, які:

Також уже з цього семестру учні інших категорій можуть розраховуватися звичайною учнівською «Картою тернополянина» за комплексний обід у школах. Вартість одного обіду становитиме 50 грн, а інформація про те, що дитина пообідала у школі, буде доступна батькам в мобільному додатку «е-Тернопіль».

Читайте також: Судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК, які знущалися з чоловіків

Текст: Віта Поляна
Відео: Ольга Демчук

Exit mobile version