На Тернопільщині вирує негода: як очищують дороги від снігу

Фото ілюстративне// Джерело: Файне місто

На Тернопільщині 8 січня продовжує вирувати негода. Попри хуртовину та мороз проїзд державними шляхами забезпечують дорожники. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення і розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

На автошляхах краю 2 добу нонстоп працює снігоприбиральна техніка. Залучили 107 одиниць техніки: снігоприбиральні спецмашини, грейдери, навантажувачі та патрульні авто. Працюють більш ніж 200 дорожників.

За добу використали 2483 тонни протиожеледної суміші піску і солі.

Звертаємо увагу громадян, що при температурі повітря від -10 градусів морозу, після розподілу протипожежної суміші відбувається затримка дії соляного матеріалу. Відкладене плавлення криги та розпушення суміші під колесами транспорту призводить до утворення снігової «каші», що повільно тане. З огляду на це просимо водіїв бути особливо уважними на дорогах, – йдеться у повідомленні служби.

Нагадаємо, що під час воєнного стану дорожники працюють за спеціальним алгоритмом. У першу чергу обслуговують стратегічні автошляхи та маршрути з високою інтенсивністю руху. У нашій області це коридори:

31 снігоочисна техніка чистила дороги та тротуари у Тернополі цієї ночі

Як йдеться у повідомленні Тернопільської міської ради, у центральній частині міста та інших мікрорайонах проводилось механізоване посипання і прогортання проїзних частин піскорозкидачами, підмітання тракторними щітками і бобкатами тротуарів та пішохідних зон, прогортання і посипання тротуарів тракторами із навісним посипальним обладнанням.

Снігоочисна техніка продовжує роботу на магістральних та інших проїзних вулицях міста. Тернополян та гостей міста просять не залишати автомобілі на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу.

Хто відповідає за прибирання міста Тернополя у зимовий період?

Мешканці можуть дізнатись інформацію про виконавців робіт з утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя на інтерактивній карті відповідальності за зимове утримання міста 2023-2024рр. Таокж при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +380 067 447 3278, або на «Гарячу лінію» 1580.

За належне утримання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів у Тернополі відповідальні управителі житлового фонду та ОСББ, а за прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій –  суб’єкти господарювання. 

При цьому варто не забувати, що за невиконання вимог правил очищення міста від снігу та ожеледиці передбачена адміністративна відповідальність.

Читайте також: Де на Тернопільщині немає електрики 8 січня? 

Exit mobile version