На Хмельниччині 2 людей загинули через ворожі обстріли: наслідки масованої ракетної атаки (Фото)

Фото: Харківська обласна прокуратура

Зранку 8 січня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, внаслідок якої влучання зафіксували у 4 областях. Наразі відомо про щонайменше 23 постраждалих та 4 загиблих. Про це повідомляє Файне місто.

Вибухи пролунали на Запоріжжі, Дніпропетровщині, Хмельниччині та Харківщині. Росіяни здійснили атаку ракетами Х-101 і Х-47М2 «Кинджал». Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Повітряних Сил ЗСУ.

Харків та Харківська область

У місті Харків пошкоджені цивільні об’єкти. На місці працюють комунальні служби, продовжується ліквідація наслідків удару. Двоє постраждалих, — повідомляє заступник Керівника ОПУ Олексій Кулеба.

У Київському районі м. Харкова ворожа ракета влучила на територію навчального закладу, там задокументовано пошкодження будівель. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Також ворог обстріляв м. Зміїв Чугуївського району. Там афіксували два влучання у приватний житловий сектор. З-під завалів будинку дістали 63-річного чоловіка та 62-річну жінку. Їхні життя врятовано, зараз їм надають медичну допомогу. Пізніше з-під завалів дістали тіло 63-річної місцевої жительки.

Запоріжжя

Російські війська нанесли по місту 5 ракетних ударів, — пише секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв. Наразі відомо, що внаслідок атаки вибито вікна в девʼяти багатоповерхових будинках та пошкоджено 6 будинків приватного сектору. Від атаки постраждали 5 осіб — поранення отримали чотири чоловіка та жінка.

На місці обстрілу працюють спецслужби, які ліквідовують наслідки удару.

Дніпропетровщина

У Новомосковську вибуховою хвилею перевернуло маршрутне таксі, 8 пасажирів самостійно вибрались з салону. Загалом до медиків звернулись 20 людей, з яких 4 дітей. У місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п’ятеро – діти. Хлопчики 4 і 8 років та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі у лікарні в стані середньої тяжкості. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п’ятиповерхівка та авто.

Також ворог вдарив по Кривому Рогу. Там пошкоджені торгівельний центр та понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення. Він у задовільному стані. Ще троє людей можуть перебувати під завалами.

Ситуацію в регіоні ускладнює негода: у Кривому Розі багато обривів електромереж, є перебої зі світлом, не працює електротранспорт.

У Лозуватській громаді Криворізького району зруйновано приватний будинок, загинула 62-річна жінка.

Хмельниччина

На Хмельниччині пролунало щонайменше 6 вибухів. У Хмельницькій ОВА повідомляють, що сили ППО збили 2 ракети. Разом з тим, є влучання по об’єктах інфраструктури області. Є пожежа, яку локалізовують підрозділи ДСНС. Внаслідок ракетних ударів заигнули 2 людей. Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Міський голова обласного центру Олександр Симчишин зазначив, що в Хмельницькому пошкоджено вікна в будинках, навчальному закладі і підприємствах.

Читайте також: Де на Тернопільщині немає електрики 8 січня? 

Exit mobile version