В Україні подорожчало оформлення паспорта і посвідки на проживання

Фото: студія Файне місто

З 1 січня подорожчала вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, посвідки на тимчасове або постійне проживання, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон. Це пов’язано із тим, що ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” змінило вартість бланків окремих біометричних документів. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну міграційну службу.

Так, ціни тепер є такими:

Зазначається, що громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2023, отримають документи за старою ціною. Ті, хто оплатив адмінпослуги до 31.12.2023, але заяву для оформлення документів ще не подав, здійснюватиме доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

Нагадаємо, оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше – безоплатне.

В Україні подорожчали послуги Сервісних центрів

До слова, з 1 січня в Україні також зросла вартість водійських прав та складання іспитів на водіння. Кабінет міністрів вніс зміни до розміру плати за надання послуг Міністерства внутрішніх справ, що й стало причиною подорожчання деяких послуг для водіїв. Так, згідно з постановою Кабміну №1386 від 27 грудня, збільшується вартість послуг Територіальних органів з надання сервісних послуг МВС, зокрема: 

Читайте також: Скільки техніки отримали тернопільські захисники від міськради у грудні?

Exit mobile version