На Тернопільщині звільнили працівника ДСНС, обвинуваченого у корупції

Фото: Управління СБУ в Тернопільській області

Працівника ДСНС Тернопільщини, якого обвинувачують у провадженні корупційної схеми, звільнили зі служби. За даними слідства, його нелегальна діяльність ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури області. Про це пише Файне місто з посиланням на начальника ГУ ДСНС у Тернопільській області Віктора Маслея.

За словами начальника, в листопаді минулого року правоохоронці провели оперативно-слідчі дії в пожежно-рятувальних підрозділах області з метою встановлення причетності окремих працівників до лобіювання комерційних інтересів підприємств які надають послуги протипожежного призначення.

Наразі одному із учасників – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям – повідомили про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим причетним. ДСНС України провело службову перевірку.

Дана подія має негативний вплив та дискредитує рятувальників області. Тому, мною звільнено із служби одного працівника, фігуранта кримінального провадження, щодо звільнення іншого – рішення буде прийнято після виходу його з лікарняного. Хочу зазначити, що в колективі рятувальників області є нетерпимість до проявів корупції, але серед тисячного колективу трапляються люди недоброчесні,  – каже Віктор Маслей.

За недостатній контроль за діями підлеглих до дисциплінарної відповідальності притягнули ще 6 працівників (керівників районних управлінь та заступника начальника Головного управління області, працівників обласного апарату).

Скріншот допису Віктора Маслея із соцмережі Фейсбук

Нагадаємо, ми раніше писали, СБУ викрила корупційну схему в ДСНС, яка ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури Тернопільщини. Станом на 3 січня перевіряється причетність понад 10 посадовців служби порятунку до протиправної діяльності. 

Більше: Понад 10 працівників ДСНС Тернопільщини підозрюють у корупції (Фото)

Читайте також: На Тернопільщині постраждали 11 людей від зіткнення рейсового автобуса і легковика

Exit mobile version