Тернопільські школярі можуть залишитись без урочистостей з нагоди завершення навчального року

Без останніх дзвоників та випускних вечорів…А що робити тим, хто уже придбав пишну сукню та здав гроші на випускний вечір!? Особливості завершення навчального року 2019-2020

У  МОН радять уже зараз готуватись до завершення навчального року. Також пояснюють, як буде відбуватись оцінювання учнів в умовах дистанційного навчання. Оформити свідоцтва про здобуття середньої освіти, свідоцтв та табелів учнів педагоги мають не пізніше 15 червня 2020 року, – йдеться у роз’ясненні МОН.

ЗНО відбудеться за будь-яких обставин.

Щоправда, дата зовнішнього незалежного оцінювання залежатиме від кінця карантину. Якщо карантин закінчиться у травні, основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати будуть відомі не пізніше 31 липня. А додаткову сесію ЗНО проведуть 28 липня – 11 серпня.

Від державної підсумкової атестації – «звільнені».

У цьому навчальному році учні 4 та 9 класів не складають державну підсумкову атестацію. Таке рішення прийнято через епідеміологічну ситуацію в Україні. У відповідних документах про освіту робиться запис “звільнений(а)”. ДПА в 11, випускних класах відбудеться у форматі ЗНО.

Зарахування до першого класу.

Через карантин школа може приймати документи для зарахування до першого класу в режимі онлайн або після карантину. Термін прийому документів визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади. Під час зарахування до початкової школи МОН заборонило будь-які конкурси, які визначають знання чи компетенції дітей. Вийняток – приватні та спеціалізовані заклади.

Exit mobile version