Наслідки ракетної атаки по Україні: де є загиблі та поранені (Фото)

Вранці 29 грудня росія вчергове атакувала Україну ракетами. Зокрема, найбільше постраждали Львів, Київ та Дніпро. Внаслідок прильотів є жертви, пише Файне місто.

Львів

Львів. Житловий будинок на вулиці Хоткевича. Через ракетний удар одна людина загинула, троє поранених. Інформація доповнюється, — йдеться у повідомленні голови Львівської ОВА Максима Козицького. 

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про 1 загиблого і 8 поранених стали на 10 годину ранку. У місті пошкоджено 10 житлових будинків, 3 школи та дитячий садок.

Усі відповідні служби працюють на місцях влучання російської атаки, – ДСНС

UPD: станом на 10.36 кількість постраждалих у Львові зросла до 15, – ОВА.

Київ

У Києві від падіння уламків ракет пошкоджені багатоповерхівка, склади, станція метро, 17 поранених

Мер столиці Віталій Кличко повідомляє, що довкола міста інтенсивно працює наша протиповітряна оборона.

За словами начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, зафіксовано падіння уламків у Подільському та Святошинському районах Києва. Попередньо, є загоряння в житловій багатоповерхівці.

Фото: ДСНС

У Подільському районі горить територія складів. За словами Сергія Попка, багато поранених. Відомо, що двом чоловікам медики надали допомогу на місці.

Також є руйнування на території нежитлової забудови. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

В Шевченківському районі попередньо є пошкодження житлового будинок. Також є загоряння на території гаражів. Мер Києва повідомив про п’ятьох поранених, всі в лікарні.

Також пошкоджень зазнала будівля станції метро Лук’янівська.

UPD: станом на 10.16 годину виявлено 2-х загиблих та 18-ть поранених, – КМВА.

Дніпро

У Дніпрі російськими ракетами пошкоджено ТЦ та пологовий будинок, є поранені та загиблі.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов.

Є постраждалі та загиблі. Всі місцеві служби повністю напоготові та працюють разом з ДСНС під керівництвом міської військової адміністрації, – написав Філатов.

Згодом Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА, також підтвердив інформацію про загиблих та поранених: постраждали майже півтора десятка людей, четверо загинули.

За його словами, ракети зруйнували частину торговельного центру міста. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок.

Одеса

В Одесі станом на 10 годину є двоє загиблих внаслідок російського обстрілу, повідомив керівник ОВА Кіпер. Ще 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей — 6 та 8 років. Двоє із поранених у тяжкому стані.

В одній із багатоповерхівок в Одесі тривають пошуки людини.

Тернопільщина

Нагадаємо, 29 грудня вибухи лунали і на Тернопільщині. Зокрема, спрацювали сили ППО.

Більше: ППО працює на Тернопільщині

UPD: Як зазначив премʼєр-міністр Денис Шмигаль, цілями ворога стала соціальна й критична інфраструктура:

UPD: приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Президент України Володимир Зеленський.

На жаль, унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу людям. Мої співчуття рідним і близьким загиблих, якнайшвидшого одужання постраждалим, – йдеться у повідомленні. – Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. російський терор повинен програти – і саме так і буде.

Зараз підрозділи МВС ліквідовують наслідки ракетних ударів. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України.

Новина доповнюється. Також про вибухи і настільки атаки рф читайте у нашому Телеграм-каналі.

Exit mobile version