Куди піти в Буковелі: 5 найпопулярніших розваг

Буковель – один із найцікавіших та вже класичних курортів України, розташований неподалік села Поляниця Яремчанського району Івано-Франківської області. Основний напрямок відпочинку на курорті – це гірські лижі, адже тут запропоновано кілька трас різної складностізагальної довжини 68 км. Влітку тут відкриваються нові можливості для розваг та відпочинку.

Плюс курорту в його багатогранності і будь-якої пори року тут можна побачити не просто неймовірної краси місця, а й організувати незабутнє дозвілля. Навіть якщо немає особистого транспорту, автобус Київ Івано-Франківськ їздить щодня. Це дозволить заздалегідь приїхати до обласного центру і там із вокзалу безпосередньо доїхати до центру курорту. Дороги абсолютно рівні, а взимку обслуговуються шляхом чищення снігу.

SPA та водні розваги

Тут є озеро Молодості, яке влітку перетворюється на справжній оазис із різними водними розвагами. Зроблено зручний вхід у воду, сходи, зони для шезлонгів та парасольок, а також численні кафе та бари. Взимку варто відвідати комплекс «VODA club», де є теплі джакузі, сауни, лазні, кілька басейнів та багато іншого.

Відпочинок у Буковелі на озері включає:

Відповідний сервіс включає оренду обладнання та захисних аксесуарів.

Етнопарк Гуцул Ленд

Одна з основних локацій на Буковелі, що показує місцевий колорит та особливості регіону. Тут можна побачити приклади будинків, в яких мешкали місцеві гуцули багато років тому, а також представлено невеликий зоопарк, куди варто піти з дітлахами. Локація займає кілька сотень метрів і в середньому знадобиться до двох годин, щоб усе оцінити та відвідати. Вартість для дорослих людей 250 гривень, а для дітей віком до 6 років безкоштовно.

Трекінг та пішохідні маршрути

Відмінний спосіб відпочити для фанатів зеленого та активного туризму. Багато таких туристів приїжджають до Буковеля, використовуючи автобус Київ Тернопіль із наступними пересадками, що додатково приносить позитивні емоції та гарний настрій від самого факту подолання таких відстаней. З’являється можливість ще більше насолодитися красою місцевих визначних пам’яток по всьому маршруту.

З Буковеля можна вирушити пішохідним маршрутом до наступних місць:

Кожен турист заздалегідь проходить інструктаж.

Активний відпочинок

Розваги в Буковелі багато в чому зав’язані на екстримі, адже завдяки горам можна реалізувати величезну кількість цікавих маршрутів із використанням різноманітної техніки та обладнання. Варіантів кілька:

  1. Родельбан “SpeedFan”. Санна траса із загальною довжиною 1,5 км, де є хитромудрі повороти зі створенням ефекту стрибків. Вартість для однієї особи 500 грн, а для тандему – 800 грн;
  2. Тролейна переправа. Близько 220 метрів адреналіну, адже людина здолає всю ширину озера Молодості на висоті. Вартість від 300 грн.;
  3. Bike ZIP. Катання на велосипеді на тонкому тросі, що спричиняє бурю адреналіну. Довжина маршруту складає 560 метрів. Вартість 400 гривень для одного та 700 гривень для тандему;
  4. Сноутюбінг. Катання на великій гумовій камері. Для них виділили окремі траси із відповідною безпекою. Один спуск коштує 75 грн., але також можна купити годинниковий абонемент за 300-400 гривень залежно від траси.

Також є катання на лижах, собачих упряжках та квадроциклах.

Перевернутий будинок

Одна з найпривабливіших та незвичайних локацій. Якщо спочатку немає ясності, куди піти у Буковелі, то цей будинок стане найкращим місцем. Конструкція перевернута, причому не лише зовні, а й усередині. Можна познайомитися з неймовірною історією, побачити незвичайні предмети та побут місцевих жителів, але в іншому форматі. Вартість відвідування 150 гривень, а розташований будинок біля траси «Яремче-Буковель».

Exit mobile version