На Тернопільщині відкриють рух відремонтованим шляхопроводом (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Міст через річку на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська на обході Зборова випробували на міцність. Споруду перевірили на якість та надійність перед відкриттям руху та введенням в експлуатацію. Міст планують відкрити 24 грудня. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

На відремонтованому мосту провели випробування. Обстеження та оцінку технічного стану шляхопроводу за допомогою спеціального обладнання.

Прикріпленні до споруди датчики фіксували, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження. Навантаження на різних ділянках мосту створювали 2 вантажні автомобілі. Вантажні автівки проїжджали через міст, а також зупинялися у контрольних точках для проведення замірів, – йдеться у повідомленні служби.
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Після перевірки якості та міцності мосту Служба відновлення зможе відкрити рух 24 грудня через капітально відремонтований міст та демонтувати тимчасовий об’їзд поруч зі спорудою.

До проведення капітального ремонту 36-метровий міст через річку Східна Стрипа перебував у аварійному стані. На ньому тріснули опори, зруйнувалися прогонові балки, відбулася карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження могли спричинити руйнування мосту та повний параліч руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі. У червні 2023 року Кабінет Міністрів України спрямував на ремонт об’єкта субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти, – зазначили у повідомленні.
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

У процесі ремонту на мосту було монолітно-розподільчу плиту, підсилено опори, частково підсилено ригелі, влаштовано конуси, водовідведення, нанесено гідроізоляцію, 2 шари асфальтобетонного покриття, влаштовано тротуари обабіч мосту, нове бар’єрне огородження, розмітку, дорожні знаки.

Читайте також: «Допомога армії від Тернополя» вирушила до захисників на фронт напередодні Різдва 

Exit mobile version