У Тернополі в окремих випадках дозволять партнерські пологи

Фото Тернопільська міська рада

У Тернополі під час засідання оперативного штабу прийняли рішення дозволити партнерські пологи у особливих випадках – згідно з висновком консиліуму за умов дотримання карантину та за певних вимог до партнера. Він має обов’язково пройти тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції або методом імуноферментного аналізу ІФА IgM з дотриманням умов самоізоляції з моменту відбору матеріалу до настання пологів (не більше 72 год). Також партнер повинен мати засоби індивідуального захисту – маску чи респіратор, захисні рукавички, екран чи окуляри, – повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

Окрім цього, з інформацією про ситуацію в медичних закладах краю, пропозиціями та рекомендаціями щодо дотримання правил дотримання карантинних норм на засіданні штабу виступила заступник начальника відділу охорони здоров’я Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко.

Станом на 120 день карантину:

Показники за крайній тиждень (з 2 по 8 липня) є незадовільними. Кількість зареєстрованих випадків за ці дні складає 76 осіб із діагнозом COVID-19. За цей період було проведено 922 ПЛР-тестування. Завантаженість ліжок становить 44%. Кількість тестувань на 100 тисяч населення складає 59,7 % (при показнику 24%). Коефіцієнт випадків лікування за крайні 7 днів – 8,2% при нормі більше 11%.

Цього тижня показник на захворюваність зріс на 47%. Все це говорить про те, що спостерігається динаміка зростання захворюваності на COVID-19, а карантинні і протиепідемічні заходи, які застосовуються, повинні бути дотриманими і із посиленим контролем з сторони правоохоронних органів.

Exit mobile version