Тернопільські медики врятували жінку з туберкульозним ураженням хребта (Фото)

Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

У Тернополі медики рятували 76-річну жінку, яка потрапила до лікарні з підозрою на остеохондроз. Згодом виявилося, що проблема була більшою – жінки констатували туберкульозне ураження хребта. Про це пише Файне місто з посиланням на КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Як встановили лікарі під час збору анамнезу, тривалий час пацієнтка боролася з болями у поперековому відділі хребта. При цьому вона використовувала різноманітні методи лікування, зокрема приймала нестероїдні протизапальні та знезболювальні препарати внутрішньом’язево. Проте біль ставав інтенсивнішим, значно обмежуючи її рухові можливості.

Лікарі надали першу медичну допомогу – провели дренування гнійників сідниць. У ході обстеження виявили ще й гнійні ураження глибоких мʼязів спини та тазу, тобто, ускладнення захворювання, внаслідок якого гній утворювався у поперековому відділі хребта та стікав вниз по мʼязах, – йдеться у повідомленні лікарні.
Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Незважаючи на проведені медичні маніпуляції, біль в попереку не вщухав. Медики не припиняли пошуку причин його виникнення.

Команда медиків у складі невропатолога Міра Бутрин, хірурга Андрія Дивака та нейрохірурга Arsen Chernetskyy, вивчаючи результати компʼютерної томографії, виявили, що це не остеохондроз, а специфічне ураження, яке було проявом туберкульозного ураження хребта. Таким чином нам вдалось виявити справжнє захворювання – Туберкульозний спондиліт, – зазначається у дописі медзакладу.

Завдяки ретельній діагностиці та комплексному підходу до лікування, пацієнтці встановили правильний діагноз й скерували на лікування основного захворювання.

Читайте також: В одній з громад Тернопільщини відкрили соціальну пральню (Фото)

Exit mobile version