Підприємець хотів видобувати гіпс неподалік унікальної пам’ятки Тернопільщини

Солонські говди // Фото з Інтернету

На Тернопільщині поблизу села Нирків, де ростуть рідкісні рослини і розташована унікальна пам’ятка Джуринський водоспад, підприємство намагалось розпочати видобуток гіпсу. Прокуратура звернулась до суду щодо відкриття кримінального порушення. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурори з’ясували, що підприємець, який хотів видобувати корисні копалини на Нирківському родовищі гіпсів, в судовому порядку оскаржив висновок Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА, яким визначено недопустимим провадження планованої діяльності через порушення природоохоронного законодавства.

За висновком спеціалістів, видобування гіпсів на Нирківському родовищі негативно вплине на навколишнє середовище, оскільки буде здійснюватися на територіях зростання ряду видів рослин, занесених до Червоної книги України та до переліку рідкісних, занесених до Зеленої книги України.
Також надрокористування планується на території, де узгоджено створення комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Солонські говди», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відтак, Спеціалізована екологічна прокуратура подала заяву про вступ у вказану справу. Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду прокурора допущено до участі у справі.

Читайте також: Меморіальну таблицю захиснику Назарію Шимківу встановлять у Тернополі 

Exit mobile version