Відомий шахіст з Тернопільщини здобув “срібло” на чемпіонаті Європи з бліцу (Фото)

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОВА

Гросмейстер Василь Іванчук став віцечемпіоном Європи з швидких шахів. Спортсмен здобув срібну нагороду, поступившись шахісту з Чехії. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Чемпіонат відбувся у столиці Хорватії – Загребі. На ньому зібралися 559 шахістів континенту.

Іванчук фінішував з результатом 11 очок. Це на пів очка менше, ніж в чемпіона Європи – Девіда Навари з Чехії, та на пів очка більше, ніж у бронзового призера – чорногорця Деніса Кадріка.

18 березня Василю Іванчуку – найвидатнішому українському шахісту сучасності виповнюється 55 років і він вкотре змусив говорити про себе увесь шаховий світ. Василь Михайлович без перебільшення шаховий геній. Навіть серед чемпіонів світу таких мало. І, не дивлячись на відсутність вищого титулу, мало хто ставить під сумнів його унікальність: чемпіон Європи, чотириразовий переможець шахових Олімпіад, триразовий переможець супертурнірів, чемпіон світу зі швидких шахів та бліцу, — розповідає про шахіста керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Довідка

Іванчук Василь Михайлович — український шахіст, міжнародний гросмейстер. Народився спортсмен у місті Копичинці, що на Тернопільщині.

Статус гросмейстера отримав у 1988 році. Двічі тріумфував на шахових Олімпіадах у складі збірної СРСР (1988, 1990). У лавах збірної України перемагав на командному чемпіонаті світу (2001) та шаховій Олімпіаді (2004). Тричі тріумфував на престижному турнірі в Лінаресі.

Зараз шахіст мешкає у Львові, повний кавалер ордена “За заслуги”.

Читайте також: Понад 300 спортсменів змагалися у турнірі з греко-римської боротьби в Тернополі (Фото)

Exit mobile version