Воїну з Тернопільщини Олегу Якубцю просять присвоїти звання Героя України посмертно (Петиція)

Почесне звання Героя України (посмертно) просять присвоїти воїну з Тернопільщини, солдату частини А1302, саперу окремого саперно-інженерного взводу першого батальйону 93 бригади « Холодний Яр» Олегу Якубцю. Відповідну петицію до Президента України зареєструвала дружина захисника Людмила Якубець. Станом на 14 годину 18 грудня ініціатива набрала 15210 голосів з 25000 необхідних. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/210632-еп.

Олег народився 29 травня 1992 року в с. Турівка Підволочиського району Тернопільської області. Працював автоінструктором у тернопільській автошколі.

Був дуже спокійним та врівноваженим. У вільний від роботи час захоплювався спортом та підтримував здоровий спосіб життя, – пише про Олега Дружина.

Олега призвали на військову службу 13 березня 2023 року, служив в інженерно-саперному взводі інженерно-саперної роти.

Життя Олега обірвалося 26 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кліщіївка, Донецької області. Виявивши мужність і стійкість, до кінця був вірний військовій присязі.

Без коханого чоловіка залишилась дружина Людмила, без турботливого батька новонароджений син Даніель, якого Олег бачив лише 3 дні.

Фото Файному місту надала Людмила Якубець

Олег із честю виконав обовʼязок щодо захисту своєї держави.
Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав найцінніше – своє життя, щоб ми жили у вільній країні.
Я пишаюся своїм чоловіком , він віддав своє життя, маючи ще стільки планів та не здійснених мрій за нас із вами, за вільну Україну та мир.
Якубець Олег Анатолійович справжній Герой, який заслуговує на найвищу нагороду- Герой України (посмертно), – йдеться у петиції.

Підтримати ініціативу та підписати петицію можна за ПОСИЛАННЯМ: https://petition.president.gov.ua/petition/210632.

Нагадаємо, Тернопіль прощався із полеглим Героєм Олегом Якубцем 1 листопада.

Більше: У Тернополі прощаються із захисником Олегом Якубцем (Наживо/Відео)

Також 3 листопада на черговому засіданні 32-ї сесії міської ради Олегу присвїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно.

Більше: Звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно присвоїли 16 захисникам

До слова, також почесне звання Героя України (посмертно) просять присвоїти воїну з Тернопільщини, старшому навіднику 2 гармати 1 артилерійського взводу 6 артилерійської батареї 2 артилерійського дивізіону, старшому солдату військової частини А3215 Присяжнюку Віктору.

Більше: Звання Героя України просять посмертно присвоїти 20-річному воїну Віктору Присяжнюку з Тернопільщини (Петиція)

Exit mobile version