Найбільшу шопку в Україні встановлюють у Тернополі (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

Найбільшу різдвяну шопку в Україні вже почали встановлювати у церкві святого Петра у Тернополі. Цього року додадуть нові елементи, які нагадують про війну в Україні. Про це розповів “Файному місту” отець Дамʼян.

Наразі виставляють нерухомі елементи і підсвітку. Цьогоріч будуть живі ялинки, які також уже встановили.

Цього року в нас будуть деякі зміни у вертепі. Буде дещо нове, ексклюзивне, адже цього року ми святкуємо 80-річчя від дня, коли святий Франциск перший раз зробив різдвяний вертеп у місті Гречио в Італії. Там він запросив усіх селян і організував такий ніби Вифлеєм, щоб вони побачили, як це відбувається і як спаситель світу прийшов на цей світ, – розповідає отець Дам’ян.
Фото: Файне місто

Також священик анонсував, що нове цьогоріч облаштують у шопці.

Цього року буде такий бліндаж, у якому будуть вечеряти воїни, поряд буде сценка вечері української сімʼї. Також буде нове те, що встановлять святого Франциска біля всіх інших святих францисканців та біля самого жолоба з Ісусом і Марією. Будуть різні українські замки, вони вже зроблені, – розповів отець.
Фото: Файне місто

Традиційно шопка буде монументальною – 40 метрів завширшки та до 20 метрів у висоту. Змонтувати шопку і прикрасити її планують до 25 грудня.

Найголовнішим тут є сам Ісус Христос, котрий народжується. Тому це такий заклик до того, щоб Ісус народився в наших серцях, щоб ми приготували свої ясла. Щоб незалежно від того, де ми є, чи в сімʼї, чи в бліндажі, чи поза межами України, нехай наше серце завжди буде готове до того, щоб зустріти Ісуса Христа, – закликав отець Дам’ян.
Фото: Файне місто

Нагадаємо, ця композиція занесена до книги рекордів України. Вона вже близько 20 років збирає чимало глядачів з усіх куточків області та країни.

Більше дивіться у відео.

Читайте також: Виставу з Тернопільщини про Святого Миколая показали в Туреччині (Фото)

Відео: Ольга Демчук

Exit mobile version