Бійця з Тернопільщини нагородили срібною відзнакою “За бойову доблесть” (Фото)

Фотоколаж: Файне місто

Воїн 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша Олександр Ільчук з позивним “Білий” був удостоєний срібної відзнаки командувача Сухопутних військ ЗС України “За бойову доблесть”. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний ТЦК та СП.

Боєць вважає цю нагороду результатом усього непростого шляху, який він пройшов у війську з березня минулого року.

Пам’ятаю наші перші просування вперед на Вугледарському напрямку. Я отримав кульове поранення, полежав у госпіталі, вилікувався, повернувся назад на фронт. Тоді знову наші хлопці пішли вперед. Так як я ще кульгав, то залишився на позиції і прикривав їх. В результаті нам вдалося зайняти стратегічну висоту, — пригадує “Білий”.

Стримуючи “м’ясні штурми” окупантів, Олександр з побратимами проявили відвагу та самовідданість. Проте, не обійшося без втрат: в боях загинули двоє товаришів захисника.

Фото: Тернопільський обласний ТЦК та СП 




Олександ розповідає, що найважливішим, думка про кого пітримує його у скрутну хвилину, – це його син, якому днями виповниться три роки.

Свою нагороду, яку командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вручив йому особисто, “Білий” передасть додому. Згодом і сам сподівається повернутися з перемогою додому.

Вітаємо Героя з отриманням заслуженої відзнаки!

Читайте також: Іноземець-військовий одружився зі своєю коханою в Тернополі

Exit mobile version