На Тернопільщині відкрили центр допомоги для постраждалих від насильства (Фото)

Фото: ОВА

У Товстенській громаді відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознаками статті. Він діятиме при комунальній установі “Центр надання соціальних послуг”. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

У центрі допомоги функціонуватиме шість відділень:

Також на базі установи діятиме кімната кризового реагування для жертв домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства. У денному центрі працюватимуть: завідувач денного центру, психолог, юрист, соціальний працівник. Усі вони пройшли відповідні навчання та тренінги аби покращити фаховий рівень.

Основними завданнями установи є допомога людям, що потрапили у складні життєві обставини у зв’язку зі старістю, станом здоров’я, а також надання їм соціальних послуг в умовах стаціонарного догляду, денного перебування за місцем проживання, — пояснюють в ОВА.

Окрім цього, до центру можуть звертатись люди, які постраждали від різного виду насилля. Також в стінах установи досвідчені фахівці проводитимуть соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю.

Читайте також: Стипендії Президента України отримали 7 школярів з Тернопільщини

Exit mobile version